Wooclap

?

Geplaatst door Mirjam Winkelmolen

Geplaatst op 15 June 2022

8 keer gereviewed

Wooclap is een 'all-in-one-tool' waarmee je (synchrone) face-to-face onderwijs of (sychrone of a-synchrone) online onderwijsleeractiviteiten meer interactief te maken. Meer bij: Informatie.

https://www.wooclap.com/nl/

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Info geplaatst februari 2023
Wooclap is een 'all-in-one' tool die het mogelijk maakt om je (synchrone) face-to-face onderwijs of (sychrone of a-synchrone) online onderwijsleeractiviteiten of presentatie voor publiek meer interactief te maken, zonder dat je last van hebt van 'tool-switching'. Er zitten heel veel interactieve mogelijkheden in waardoor je veel vanuit deze tool kan aanreiken. Je kan diverse interactieve elementen in je online activiteit ('event') inbouwen (bijvoorbeeld wordclouds) en er een soepel lopend geheel van maken voor het contactmoment met je studenten c.q. het publiek.

Je start met het aanmaken van een 'event' in Wooclap: als het ware je interactieve presentatie. Hierin zijn veel interactieve elementen c.q. vraagtypen mogelijk om de student c.q. het publiek actief te laten deelnemen: open vragen, wordcloud, rating-vraagtype (scale question, poll (meningen peilen), message wall (om vragen uit het 'publiek' te tonen incl. comment-optie), prioritiseer-vraag, sorteer-vraag, meerkeuzevraag, find a number, find on image, fill in the blanks, brainstorming-vraag, matching vraag, tekenvraag (op een whiteboard). Je kan een timer aanzetten per element. 
Je kan een competitiemodus aanzetten. Je kan real-time snelle vragen laten stellen. Je kan video's embedden. Je kan afbeeldingen in de vraagtekst en antwoordtekst toevoegen. Je kan de input van het publiek/studenten analyseren.
Binnen MyEvents kan je de gemaakte events organiseren in folders. 

De applicatie is AVG- en securityproof bevonden door Privacy & Security (Avans hogeschool). In 2022 heeft een werkgroep met ICTO-coaches binnen Avans een aantal tools met elkaar vergeleken (tools die al binnen Avans in beheer zijn, en tools daarbuiten) en daaruit is Wooclap geselecteerd als tool die het meeste aansluit bij de opgestelde functionele wensenlijst (en die AVG- en security-proof is bevonden). Wooclap is een goed alternatief voor Mentimeter; een tool die binnen Avans ten zeerste is afgeraden (door Privacy & Security).

Binnen Avans maken we gebruik van de campuslicentie, met de meest uitgebreide mogelijkheden. Dus: alle Pro-features, plus: unlimited participants, collaborate with colleagues-optie, dedicated support, SSO*, LMS-integration*.
*febr'23: wordt momenteel bepaald of dit geactiveerd wordt. 

Neem contact op met de keyuser of ICTO-coach van jouw academie voor meer informatie en ondersteuning. Of gebruik de korte instapklare gemakkelijke tutorials, help-functie, webinars of gebruikershandleidingen hieronder om snel wegwijs te worden. 

Registratie link: https://app.wooclap.com/auth/register/AVANS en klik op het Windows-icoontje. Vul vervolgens in het MS-inlogscherm je Avansmailadres in en daarna je Avans-wachtwoord.
LET OP: Wanneer je al eerder met je Avans-emailadres een account op Wooclap had aangemaakt (gratis of betaald), dan hoef je NIET te registreren, maar kan je gewoon opnieuw inloggen. Dan is dat account geautomatiseerd geupgrade naar de uitgebreide (campus)licentie.

Video tutorials:
Hoe creëer ik mijn eerste interactieve elementen binnen een “event” in Wooclap?

Help center of Wooclap 

Webinar voor medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) (opname) gegeven door Wooclap over het stimuleren van interactie met die tool (27 oktober 2021) (56min). Meer interactie met je publiek tijdens bijeenkomsten en presentaties? De HvA heeft in 2021 Wooclap beschikbaar gesteld voor alle medewerkers en studenten. In deze webinar vertelt Wooclap hoe je deze toepassing tijdens de (online) les inzet om de interactie te stimuleren en de studenten te activeren om te leren.


Live-training (maandelijks/monthly):

Webpagina met live woobinars: Wooclap's webinars and trainings. 
De webinars vinden plaats in de webinar-tool Livestorm. Daarin kan je onder andere via de chat vragen stellen of rechtstreeks aan de moderator. Dit zijn dus geen functionaliteiten van Wooclap, maar van dat videoconferencing-programma. 

 

On-demand training (onmiddellijk te volgen/immediately to follow):

  • Aanvragen (directe) On-demand training in het Nederlands . Na registreren is de training (15min) direct te volgen. Vragen gesteld tijdens de sessie zullen z.s.m. door het Wooclap-team beantwoord worden.
  • Request for a direct On-demand training webinar in English. Immediately after registration you will be able to follow this short training (15min). Questions asked live will be answered as soon as possible by the Wooclap team. You will learn how to: 
    • create interactive questions
    • add a presentation to your Wooclap event
    • monitor the precious datas that you collect 

Handleiding / guides, FAQ en andere bronnen/and other sources :


Reviews

Wooclap

R. van den Broek | 28 February 2023

Vandaag in Wooclap gedoken, ziet er gebruiksvriendelijk uit met voor zover ik zie nu wel één nadeel: de grafieken die ontstaan zijn beperkt tot staafdiagrammen (horizontaal dan wel verticaal) maar taartdiagrammen e.d. (bij procentuele verdelingen van een enquête bijvoorbeeld) zijn niet beschikbaar voor weergave. Vind het net een onderwijskundige toevoeging om de studenten verschillende soorten grafieken te laten zien.

B. Nagtzaam | 24 February 2023

Gebruiksvriendelijk!

M. Caliskan | 17 February 2023

Gebruiksvriendelijk, en veel tutorials over te vinden.

  • gebruiksvriendelijk
  • veel tutorials

E. Shonoda Attia | 16 February 2023

E. van der Geld | 03 February 2023

P. Hoksbergen | 01 February 2023

D. Smits | 24 January 2023

M. Winkelmolen | 16 December 2022


Vragen

Wooclap add in voor Powerpoint

Geplaatst op 13 April 2023 door Dick Nix

Ik wil Wooclap in een powerpoint-presentatie verwerken maar de add in store is niet toegankelijk.

1 Antwoord(en)


al opgelost

Geplaatst op 13 April 2023 door Dick NixAdd-in in Powerpoint?

Geplaatst op 24 August 2023 door Milou Timmer

Voorheen was er de mogelijkheid om via Add-in Wooclap in je Powerpoint te krijgen, maar nu is er geen optie meer voor Add-in. Is dit nu helemaal niet meer mogelijk of moet het nu via een andere route?

1 Antwoord(en)


Opgelost!

Geplaatst op 24 August 2023 door Milou TimmerJe moet inloggen om een vraag te kunnen plaatsen, klik hier om in te loggen.