Welzijnsmonitor

?

Geplaatst door Lonneke van Wamel

Geplaatst op 11 April 2022

1 keer gereviewed

De welzijnsmonitor is een persoonlijke tool die studenten inzicht geeft in hun welzijn en hulp biedt om succesvoller en prettiger te studeren.

https://welzijnsmonitor.avans.nl/

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Verdere beschrijving

Om ondersteuning te bieden die past bij de behoefte van elke student, heeft Avans de welzijnsmonitor ontwikkeld. Deze tool geeft studenten kennis van hun eigen welzijn en biedt hulp waar nodig. Anderzijds geeft het Avans een waardevolle kans om stressvrijer onderwijs aan te bieden en passende
ondersteuning te ontwikkelen.

De Welzijnsmonitor is een tool waarmee studenten zelf een test uit kunnen voeren m.b.t. hun eigen welzijn. De tool start met een aantal vragenlijsten waarmee de zogeheten veerkracht van studenten gemeten wordt. De veerkrachtmeting bestaat uit 9 onderwerpen. Denk aan ‘persoonlijke waardering en betekenis’, ‘sociale relaties en betrokkenheid’, ‘gezondheid’ en ‘gevoelens en gedachten’. Elke vragenlijst bestaat uit een tiental vragen met een vijfpuntschaal variërend van ‘helemaal niet mee eens’ tot ‘helemaal mee eens’. Na het beantwoorden van elke vragenlijst wordt direct een persoonlijk advies gegeven.

Daarnaast biedt de tool een modulair deel waar studenten naar behoefte specifieke aspecten van hun welzijn en leergedrag kunnen testen en verder kunnen ontwikkelen. Vanuit het advies op de veerkrachtmeting worden studenten gewezen op de diverse modules met verdiepende vragen, die zinvol voor hen kunnen zijn om te volgen. Bijvoorbeeld mindfulness, motivatie of zelfregulatie. Binnen de app wordt uitleg gegeven over de module, en kunnen studenten tips & tricks vinden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Geen informatie over veelgestelde vragen beschikbaar.

Handleidingen en instructies

 

Trainingen

Geen informatie over trainingen beschikbaar.


Versie
[x.x.]

Besturingssysteem

Deze software is geschikt voor:

  • Windows
  • iOS
  • MacOS
  • Android

Bijzonderheden / voorwaarden voor gebruik

De Welzijnsmonitor is op dit moment helaas alleen beschikbaar voor studenten van Avans Hogeschool.


Storingen / Serviceverzoeken

  • Bij storingen neem je contact op met functioneel beheer
  • Bij serviceverzoeken neem je contact op met functioneel beheer

Functioneel beheerder

Het functioneel beheer wordt uitgevoerd door:
Rianne de Louw (DIF)

Functioneel emailadres:
welzijnsmonitor.LIC@avans.nl


Reviews

L. van Dijk | 19 May 2022