Toolbox Zoeken en Vinden - Xplora

Geplaatst door Mariette Vissers - Michielsen

424 weergaven

0 keer gereviewed

De Toolbox is gevuld met direct te gebruiken lesmaterialen rond het zoeken en kritisch verwerken van informatie. Elke fase van de Toolbox heeft lesideeën, presentaties, screencasts etc.

Geplaatst op 17 September 2019

Brainstormen Evalueren Flipping the classroom Oriënteren Presenteren Leeromgeving Laptop/PC Smartphone Tablet Gratis

Screenshots

Er is nog geen video :(

Informatie

De 7 Fasen, waaruit de Toolbox is opgebouwd, zijn afgeleid van de SCONUL 7 Pillars of Information Literacy (2012).

Voor dit Framework is gekozen omdat het zich richt op het ontwikkelen van houding en vaardigheden van (startende) beroepsprofessionals. Ook in de Avans Onderwijsvisie (2014) wordt het belang van een onderzoekende houding beschreven. Elke student moet zijn kritische en reflectieve denkvermogen ontwikkelen.

De SCONUL 7 Pillars beschrijven leerdoelen t.a.v. houding en vaardigheid op het terrein van informatiegeletterdheid. De opleiding zelf kiest binnen haar curriculum hoe, op welk niveau en waar zij elementen van deze pilaren of fasen inzet om haar studenten tot onderzoekende en informatievaardige  professionals op te leiden.

Reviews

Er zijn nog geen reviews :(