Sowiso

?

Geplaatst door Marcel Zijlmans

Geplaatst op 09 February 2023

2 keer gereviewed

SOWISO is een digitale leeromgeving dat gebruik maakt van repetitieve en gerandomiseerde wiskunde en statistiek vragen en daarmee de studenten in staat stelt om te leren door te oefenen.

https://sowiso.nl/

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


ScreenshotsInformatie

Wat is het? Sowiso is een pakket voor wiskunde en statistiek en heeft een standaard integratie met Remindo. Hierdoor kan het ook worden ingezet voor summatieve toetsing. Sowiso wordt ook gekoppeld met Brightspace. Sowiso wordt ingezet voor het dagelijkse onderwijs en biedt studenten ook de mogelijkheid in eigen tijd (adaptief) te oefenen met materie die door docententeams is geselecteerd. Ook kun je met Sowiso d.m.v. adaptieve toetsing het niveau van studenten bepalen.

 

Wiskunde:

 

SOWISO is een digitale leeromgeving dat gebruik maakt van repetitieve en gerandomiseerde wiskundevragen en daarmee de studenten in staat stelt om te leren door te oefenen. De vragen zijn open, daardoor moeten studenten laten zien hoe ze tot hun antwoorden komen. Onze leeromgeving is in staat gepersonaliseerde feedback te geven op elke antwoord poging van een student, ook bij open vragen. Hierdoor komt een student nooit vast te lopen.

 

Statistiek:

 

Bijna alle hbo- en universitaire studies eisen tegenwoordig dat studenten les in statistiek krijgen en voor veel studenten is dit struikelblok geworden.

 

SOWISO vult dit gat op een heldere en functionele manier. Een digitaal leerplatform dat gebruik maakt van repetitieve en gerandomiseerde statistiekvragen en daarmee de studenten in staat stelt om te leren door te oefenen.

 

Waar andere EdTech-bedrijven een breed scala aan onderwijsmogelijkheden proberen aan te pakken, concentreert SOWISO zich op een zeer specifiek segment van de markt. In deze focus ligt ook onze kracht.

 

Studenten kunnen SOWISO gebruiken voor het maken van huiswerk of het oefenen van bepaalde methodes. Docenten kunnen het platform gebruiken om een volledig curriculum te volgen. Dit kan een vooraf bepaald curriculum van SOWISO zijn in de vorm van een digitaal en interactief leerboek, maar het is ook mogelijk om het programma aan te passen, de volgorde te wijzigen, extra secties toe te voegen of andere onderwerpen te benadrukken.

 

Handleidingen en instructies

 

De vraagbaak Sowiso in Teams

 

Handleiding

 

De online Avans Sowiso Handleiding

 


Reviews

P. Hoksbergen | 10 February 2023

M. Zijlmans | 10 February 2023