Skype for Business (vaste telefonie)

?

Geplaatst door Stijn Smulders

Geplaatst op 23 August 2018

2,595 weergaven

9 keer gereviewed

Telefonie loopt op dit moment alleen via Skype for Business. Alles betreft videovergaderen en online lesgeven verwijzen we je door naar Microsoft Teams.

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.

Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(

Screenshots

Skype wordt op dit moment alleen nog gebruikt voor vaste telefonie.

- in 2021 is skype for business end of life. Teams is de vervanger van deze apl.

Reviews

Sjoerd Bos | 05 November 2019

Rudy Jilisen | 19 June 2019

Gert de Heer | 11 February 2019

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

Huub Kamp | 29 November 2018

Lesgeven op afstand

Mirjam Winkelmolen | 29 November 2018

We gebruiken Skype for Business voor begeleiden en lesgeven op afstand. Iedereen binnen Avans kan het gebruiken (studenten als ze de client downloaden via portal.office.com). Externen kan je ook uitnodigen. Je kan gemakkelijk een sessie aanmaken en daarin bijvoorbeeld de keuze maken om de audio en/of video van studenten vooraf uit te zetten. Je kan hen laten vragen stellen via de chat. Je kan naast een presentatie ook je scherm te delen. Zo kan je studenten ook bijvoorbeeld een groepsproduct te laten presenteren. Verder is het erg handig dat je de gehele sessie kan opnemen (record-optie).

• intuitief
  • externen toevoegen

Skype for business

Karin van de Weijer | 29 November 2018

heel gebruiksvriendelijk, ook met externen. Ook scherm delen heel handig.

Eenvoudig en veel mogelijkheden

Edgar van Noort | 29 November 2018
  • veel mogelijkheden
  • opname van gesprekken
  • geintegreerd in team
  • werkt goed met ook studenten
  • werkt ook als de ontvangen geen skype op apparaat heeft

De nieuwe manier van communiceren

Paul Marijnissen | 21 November 2018

Voor mij is Skype voor Bedrijven een superhandig, laagdrempelige communicatietool om elkaar:

- korte berichtjes te sturen

- te bellen 1 op 1 of groepsgesprekken uit te voeren

- samen te werken in documenten.

Waar ik vooral hem het meest voor gebruik is het 'korte lijntje' tussen mijn collega's.
Hierdoor krijg ik sneller een kort en krachtig antwoord (via chat) en kan ik daardoor snel schakelen.

Collega-docenten gebruiken skype om handig stagiaires te bellen en vervolgens in bepaalde documenten samen te laten werken.

Skype heb ik ook op mijn telefoon geinstalleerd, zodat ik altijd bereikbaar ben en ook als ik niet gestoord wil worden kan ik dit snel aanpassen in mijn status. Het handige hulpje hierin is dat outlook zonder problemen samenwerkt met de status van skype (afspraak = dus bezet). Ook geniste chats komen netjes binnen in de mail.

• sneller antwoord op korte berichtjes van collega's
  • duurzaam (minder reizen)
  • integratie met outlook en adresboek van Avans
  • studenten bereikbaarder hierdoor