RefWorks Citation Manager (RCM)

?

Geplaatst door Annelies Kuijten

Geplaatst op 17 March 2020

1 keer gereviewed

Met RCM maak je een koppeling tussen RefWorks en Word. Je kunt in Word eenvoudig je bronnen vanuit RefWorks invoegen en een literatuurlijst in elke gewenste opmaakstijl maken.

https://xplora.avans.nl/cursussen/refworks

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video

https://mymedia.avans.nl/media/Installeren+Refworks+Citation+Manager.mp4/1_1mbpzx9a

Informatie

Verdere beschrijving

Een mooie toepassing van RCM is dat je RefWorks kunt installeren in Word. Je bent vervolgens in Word met je rapport of publicatie bezig en je roept je bronnen op die in je RefWorks-folders staan. De koppeling zorgt ervoor dat je bron direct in de tekst komt te staan en dat de bron in de alfabetische bronnenlijst wordt gezet. 
RefWorks heeft meer dan 6000 stijlen. Eén daarvan is de APA. 
Maar mocht je als onderzoeker publiceren voor een tijdschrift dat een andere stijl hanteert, dan is dit aan te passen door in de RCM de voorgeschreven stijl te selecteren. De stijl wordt direct doorgevoerd in de tekst en in de bronnenlijst. 
Om deze koppeling te maken, installeer je de Reference Citation Manager.
RCM is een invoegtoepassing voor Word en legt een verbinding tussen je database in RefWorks en Word. Hierdoor kun je eenvoudig in een Word-document citeren en een bibliografische lijst maken van literatuur die is opgeslagen in RefWorks.

Handleidingen en instructies

Vragen

Voor ondersteuning over RefWorks neem je contact op via refworks.lic@avans.nl. Vermeld hierbij je academie en/of opleiding in de onderwerp regel van je mail.Bijzonderheden / voorwaarden voor gebruik

To use RCM, Microsoft requires that Microsoft Edge (or Internet Explorer for older Windows versions) is installed for Microsoft Windows users and that Safari is installed for macOS users.

 

Zie voor meer informatie de Support pagina van ProQuest.


Storingen / Serviceverzoeken


Functioneel beheerder

Het functioneel beheer wordt uitgevoerd door
Annelies Kuijten en Mariëlle van der Rijt [LIC].

Functioneel emailadres:
refworks.lic@avans.nl

 


Reviews

M. Leermakers | 15 May 2023