Powerpoint voor Video

?

Geplaatst door Jan-Willem Cremers

Geplaatst op 29 November 2018

1 keer gereviewed

Powerpoint, een bekende tool om presentaties te maken. Powerpoint is echter ook erg geschikt om video's te maken. Je kunt binnen PowerPoint eenvoudige videobewerking uitvoeren en animeren.

https://www.office.com/

Deze tool heeft geen tags :(


Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.Screenshots


Video


Informatie

Je kunt, wanneer je een onderwijsvideo wil maken, met Powerpoint véél meer dan alleen de slides te doorlopen en voorzien van gesproken tekst. Om de mogelijkheden te laten zien heb ik een aantal video's gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe je het maken van een video aan kunt pakken. De video's zijn te bekijken via MyMedia:

https://mymedia.avans.nl/playlist/dedicated/86257651/1_7wxhonbp/

 


Reviews

Ideaal voor kennisclips

P. Hoksbergen | 29 November 2018

Laatst enkele kennisclips gemaakt waarbij ik de audio apart heb opgenomen (kan met dictafoon app op je telefoon, met de micro van de laptop of in de studio van Avans media) en heb ingevoegd in een presentatie. Geluid en animaties synchroniseren en vervolgens de presentatie exporteren als videobestand. Geluids- en videobestanden zijn eenvoudig te croppen.

  • Kennisclips maken
  • Video en audio editen
  • Bekend platform dus overal bekend en beschikbaar
  • Eerste keer kost het wat tijd om te synchroniseren