Nearpod

?

Geplaatst door Roel Steendijk

Geplaatst op 22 April 2022

0 keer gereviewed

Nearpod is een interactieve presentatietool waarmee je tijdens de les interactieve activiteiten met jouw studenten kan doen. Denk daarbij aan quizzen, tekenopdrachten, interactieve video's, etc.

https://nearpod.com/

Applicatie is nieuw toegevoegd en wordt nog beoordeeld of applicatie is 'AVG-proof' maar wordt niet Avansbreed door DIF functioneel en technisch beheerd. Neem contact op met je ICTO-coach voor meer informatie.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

📍 Wat is het?

Wil je tijdens de les uitleg combineren met interactie, dan is Nearpod een geschikte tool! Het resultaat van een Nearpod presentatie is een uitleg met video’s, quiz, poll, tekenopdracht en vragen die de studenten live kunnen volgen en beantwoorden via hun eigen device.

💻 Wat kan ik ermee?

Met Nearpod kun je interactief lesgeven, toetsen afnemen en kennisdelen. Als docent kun je zien welke studenten meedoen in de les. Tijdens de presentatie kunnen de studenten actief deelnemen aan de les. Na de les kun je de resultaten van studenten inzien. De data kun je vervolgens weer gebruiken om per student te differentiëren.

👨🏽🎓 Hoe werkt het?

In de webapp kun je een eigen presentatie maken. Deze is terug te vinden in jouw eigen bibliotheek. Je kan een kant-en-klare powerpointpresentatie uploaden in de webapp, waardoor het maken van een presentatie erg gemakkelijk gaat.

Er zijn verschillende vraagsoorten die gemaakt kunnen worden, zoals meerkeuzevragen, een poll of ‘fill in the blanks’.  De gemaakte presentaties kunnen op het bord worden getoond tijdens de les. De studenten nemen deel door middel van een code die zij ontvangen.

👉🏼 Tips.

Je kan zelf bepalen of jij het tempo bepaalt van de les of dat de student zijn eigen werktempo aangeeft. Bij het aanmaken van een presentatie bepaal jij of een student al verder mag gaan en door kan klikken. Wanneer je er zeker van wil zijn dat iedereen weer naar hetzelfde beeld kijkt, kan je aangeven dat alle schermen worden bediend. Jij staat aan het stuur, maar gedurende de les kunnen er verschillen ontstaan.


Reviews

Er zijn nog geen reviews :(