Miro

?

Geplaatst door Anne-Marie Backx

Geplaatst op 13 April 2021

876 weergaven

5 keer gereviewed

Miro is een online whiteboard waarin je synchroon kunt samenwerken aan diverse doelen. Interessant voor studenten onderling, lessen en trainingen en samenwerking met collega's of extern.

https://miro.com/

Applicatie is nieuw toegevoegd en wordt nog beoordeeld of applicatie is 'AVG-proof' maar wordt niet Avansbreed door DIF functioneel en technisch beheerd. Neem contact op met je ICTO-coach voor meer informatie.Screenshots


Video

Er is nog geen video :(


Informatie

Nu met onbeperkt aantal boards via het 'educational plan'! Check hier voor meer informatie.

In Miro werken studenten en docenten samen aan een online whiteboard, waarop verschillende soorten bestanden (word-documenten, powerpoint-dia's, pdf's, spreadsheets, video, audiobestanden, weblinks, etc.) en interactieve objecten (tekst, mindmaps, storyboards, tijdlijnen) kunnen worden geplaatst. Dit whiteboard leent zich met de post-it functie ook heel goed voor het organiseren van brainstormsessies. De tiool vraagt wat oefening, maar werkt ook redelijk intuitief. 


Reviews

Maak je eigen virtuele werkplaats in Miro, met werkborden voor subgroepen en plenair in 1 overzicht

Tonnie van der Zouwen | 09 July 2021

Ik ben heel enthousiast over Miro. Ik heb de hele training Actieonderzoek doen en begeleiden gegeven met behulp van Miro en ook voor interactieve workshops. Ik heb een gratis account for education. Een kopie van je Avans pas en van de Avans website meesturen bij je aanvraag en binnen een paar dagen heb je je account met onbeperkt aantal borden. Je kunt er je eigen virtuele werkplaats maken, met bijvoorbeeld voor elke subgroep een eigen werkbord, terwijl je toch centraal het overzicht houdt. Lees meer hierover in mijn blog op https://onlineactieonderzoek.nl/2021/05/03/maak-je-eigen-virtuele-werkplaats-in-miro-com/  

Daar vind je ook een instructievideootje dat ik zelf heb opgenomen, met behulp van Camtasia.

Groot voordeel van Miro vind ik dat deelnemers geen account hoeven te maken om mee te doen. 

  • Onbeperkte mogelijkheden
  • oneindig canvas met meerdere werkborden in 1 overzicht
  • Deelnemers hoeven geen account te hebben

Toptool

Eric van Gennip | 15 June 2021

Beste faciliteertool, óók geschikt om snel snel eenvoudig infographics te maken. Verschillende tailormade formats gemaakt hierop bij Business Innovation. Meer weten? Let us know!

  • eenvoudig
  • formats
  • infgraphics
  • faciliteren
  • paar keer oefenen en hoppa

maar 3 boards in gratis omgeving

Leon van Balkom | 10 May 2021

Als je 3 boards hebt gemaakt, zit je omgeving vol en moet je overstappen naar een betaalde licentie. Op zich vind ik de tool wel een goede vervanging van padlet als het licentieprobleem is opgelost.

Patrick Hoksbergen | 10 June 2021

Rene Kasbergen | 13 April 2021


Vragen

Hoe zit het met licenties?

Geplaatst op 10 May 2021 door employee Leon van Balkom

Het lijkt erop dat je maar 3 boards kunt maken zonder licentie. gemaakte boards kan ik niet weggooien. Lijkt me daarom geen tool die goed te gebruiken is.

2 Antwoord(en)


Ja klopt! ik heb zelf een betaalde versie (vanuit ander werk) en dat werkt heel fijn. Je kunt wel in een bestaand bord verschillende ruimtes gebruiken. Hopelijk wordt het licentieprobleem snel opgelost :)

Geplaatst op 17 May 2021 door employee Anne-Marie Backx


Zowel docenten als studenten kunnen een gratis onderwijs-licentie aanvragen. Hiermee heb je alle mogelijkheden en opties. Ook als opleiding kan je een omgeving creƫren waarin je bijvoorbeeld je collega's van je opleiding kan toevoegen. Zij kunnen vervolgens onbeperkte hoeveelheid board aanmaken en delen met bijvoorbeeld studenten.

Geplaatst op 30 June 2021 door employee Edgar van Noort


Laat meer antwoorden zien (1) Laat minder antwoorden zien


Je moet inloggen om een vraag te kunnen plaatsen, klik hier om in te loggen.