Grasple

?

Geplaatst door Hanna Vrielink

Geplaatst op 22 November 2018

4 keer gereviewed

Grasple is een Open Education oefen- en toetsplatform gericht op wiskunde en statistiek, waarbij andere vakken zoals research methods, economie en natuurkunde ook mogelijk zijn.

https://www.grasple.com

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.Screenshots


Video


Informatie

Door verschillende functies in het platform kunnen studenten op een laagdrempelige manier en op hun eigen tempo oefenen. De antwoorden worden automatisch gecontroleerd en voorzien van feedback.

Informatie
Grasple is een oefen- en toetsplatform op basis van open onderwijs. Dit betekent dat de beschikbare content om mee te oefenen onder een CC-by licentie. Docenten kunnen hun eigen cursus samenstellen op basis van deze content, maar ook deze aanpassen of zelf content maken.

Studenten kunnen in het platform laagdrempelig oefenen met de stof, waarbij ze direct feedback ontvangen bij zowel goede als foute antwoorden. De stof kan daarbij adaptief en geparametriseerd gebruikt worden, waardoor studenten op hun eigen tempo onbeperkt kunnen oefenen en gepersonaliseerd onderwijs ontvangen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe werkt Grasple?
Voor een samengestelde cursus worden er licenties per student per academisch jaar uitgegeven. Indien een student dus meerdere vakken volgt in een jaar waarbij Grasple gebruikt wordt, zal dit gelden als 1 licentie.

Omdat Grasple een sociale onderneming is met een missie voor open onderwijs, wordt er niet betaald voor de content maar voor de functionaliteiten van het platform. Grasple heeft duizenden oefeningen openbaar beschikbaar via CC-by licentie, die docenten kunnen gebruiken en aanpassen voor hun vakken. Docenten mogen zelf bepalen of ze eigen gemaakte content onder dezelfde licentie willen delen.

Studenten kunnen, buiten cursussen om, altijd gratis via de open content oefenen op de website https://www.grasple.com/open.

Hoe kom ik aan een licentie voor Grasple als docent?
Binnen Avans wordt Grasple centraal aangeboden, dus je kunt het platform niet zonder toestemming uitproberen. Neem contact op met de ICTO-coach van jouw academie om toegang te ontvangen. 

Hoe kom ik aan een licentie voor Grasple als student?
Als student wordt je door je docent uitgenodigd voor een cursus in Grasple indien het wordt gebruikt. Als je zelf wilt oefenen met Grasple buiten een cursus om, kun je dit doen met het open oefenmateriaal op de website: https://www.grasple.com/open

Kan Grasple integreren in het LMS?
Binnen Avans is er geen Grapsle integratie met het LMS, maar is er wel een SurfConext integratie. Je kunt dus met je instellingsaccount inloggen bij Grasple.

Kan er ook getoetst worden in Grasple?
Ja, binnen Avans kan er formatief getoetst worden binnen Grasple. Bij gebruik van het oefenplatform is formatief toetsen inbegrepen en deze kan handmatig of automatisch worden samengesteld. Summatief toetsen wordt niet binnen Grasple afgenomen.Storingen / Serviceverzoeken

Bij storingen in het platform kan contact gezocht worden met Grasple via de chat op de website (www.grasple.com), via de mail (support@grasple.com) of via telefoon (+31 20 261 5380).

Besturingssysteem:

Grasple is een online oefen en toetsplatform, oftewel een online SaaS (Software as a Service). Grasple is daardoor geschikt voor alle besturingssystemen en vereist geen download.


Reviews

Statistiek is niet langer een struikelvak

R. van Tienen | 16 March 2021

Op de Business IT & Management opleiding van AE&I inmiddels 3 jaar in gebruik ter ondersteuning van hoor- en werkcolleges. Onderwerpen in Grasple volledig complementair met stof boek. Succesvol afronden van grasple opdrachten (in eigen tijd en tempo) door studenten levert een bonuspunt voor tentamen. Feedback studenten is bijzonder positief.

 • Prettig in gebruik
 • Ruim aanbod aan opdrachten en onderwerpen
 • Koppeling met surfconnect
 • Als studenten niet tijdig starten moet je ze opnieuw koppelen

Geen aanrader

J. Derickx | 19 October 2020

Op de correctheid van de informatie kan ik wel het een en ander afdingen. De software leert m.i. maniertjes maar draag onvoldoende bij tot het zelfstandig goed kunnen gebruiken van statistiek. Verbeteringen worden niet of traag doorgevoerd. Wordt behalve bij enkele Avans opleidingen ook verder weinig gebruikt.

 • Neemt de docent werk uit handen
 • didactiek
 • correctheid
 • aanleren vaardigheden

R. Steendijk | 29 November 2018

Gouden tool voor leren Statistiek bij Business Innovation (AOMI)

S. Bos | 29 November 2018

I Hate Statistics werkt als een trein voor het onderwijzen van statistiek binnen Business Innovation (AOMI). Van werkcolleges per klas overgestapt op volledige inbedding van de e-learning en q&a inloopuren. Hiermee naast een interactieve leerervaring voor studenten een flinke DBU-besparing gerealiseerd. 

 • Aan te passen op eigen statistische onderwerpen
 • Direct feedback op leren
 • Leerprogressie inzichtelijk
 • Formatief toetsen en begin niveau makkelijk te bepalen
 • Kostbaar op grotere schaal