DMPonline

?

Geplaatst door Marcel Leermakers

Geplaatst op 17 November 2021

2 keer gereviewed

Met DMPonline schrijf je als onderzoeker online je datamanagementplan (DMP). Je kunt met meerdere personen aan het DMP werken en desgewenst ook een datasteward betrekken.

https://dmponline.dcc.ac.uk/

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Verdere beschrijving

Onderzoek genereert data. Die data zijn niet alleen waardevol maar bevatten vaak ook vertrouwelijke gegevens. Een vast onderdeel bij het doen van onderzoek is daarom het schrijven van een data management plan waarin beschreven wordt wat er met deze data gedaan gaat worden. Denk hierbij aan anonimiseren, bestandsformaat, de wijze waarop deze data wordt verzameld, welke analyses er gebruikt zijn, ......enz. De diverse financiers (ZonMw, NWO, Horizon 2020, etc) eisen tegenwoordig ook een vast omlijnd DMP maar als Avans verwachten we dat in principe voor elk onderzoek een DMP geschreven wordt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Geen informatie over veelgestelde vragen beschikbaar.

Handleidingen en instructies

Informatie over handleidingen en instructies zijn beschikbaar op https://researchsupport.avans.nl/introductie/datamanagementplan/index#dmponline 

Trainingen

Heb je hulp nodig bij het beantwoorden van vragen met betrekking tot datamanagement of wil je begeleiding bij het invullen van je datamanagementplan (DMP)? Neem dan contact op met een van de datastewards.


Bijzonderheden / voorwaarden voor gebruik

Geen informatie over bijzonderheden /voorwaarden voor gebruik beschikbaar.


Storingen / Serviceverzoeken


Functioneel beheerder

Het functioneel beheer wordt uitgevoerd door:
De datastewards, LIC, team kennismanagement


Functioneel emailadres:
Researchsupport@avans.nl 


Reviews

M. Leermakers | 23 November 2021

L. van Ekeren | 23 November 2021