chatGPT - AI chatbot

?

Geplaatst door Paul Marijnissen

Geplaatst op 16 December 2022

1 keer gereviewed

Je moet ChatGPT zien als een extreem loyale assistent, die alles doet wat je van hem vraagt.

https://chat.openai.com/chat

Applicatie is nieuw toegevoegd en wordt nog beoordeeld of applicatie is 'AVG-proof' maar wordt niet Avansbreed door DIF functioneel en technisch beheerd. Neem contact op met je ICTO-coach voor meer informatie.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

ChatGPT is een op AI gebaseerde chatbot die ontwikkeld is door OpenAI. Wat betekent dat precies? Nou, in simpele termen betekent het dat ChatGPT is getraind met een enorme hoeveelheid tekst, waardoor het in staat is om natuurlijk taal te gebruiken en te reageren op vragen en opmerkingen van gebruikers op een manier die lijkt op een echte persoon.

ChatGPT kan veel, heel veel. Denk maar aan het bedenken van mogelijke oplossingen voor jouw complexe vragen, computercodes schrijven, sarcastisch een artikel schrijven , scripties schrijven, liedjes maken, uitleggen hoe je brood maakt en zelfs hele verhalen verzinnen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Hoeveel kost het om ChatGPT te gebruiken?

- Tijdens het eerste onderzoek is ChatGPT 3.5 gratis te gebruiken.

2. Hoe werkt ChatGPT? 

- De gratis versie van ChatGPT is afgestemd op GPT-3.5, een taalmodel dat is getraind om tekst te produceren. ChatGPT is geoptimaliseerd voor dialoog door gebruik te 
maken van Reinforcement Learning with Human Feedback (RLHF) - een methode die menselijke demonstraties gebruikt om het model in de richting van gewenst gedrag te sturen.

3. Waarom lijkt de AI zo echt en levensecht? 

- Deze modellen zijn getraind op enorme hoeveelheden gegevens van het internet die door mensen zijn geschreven, waaronder gesprekken, dus de reacties die ze geven  kunnen menselijk klinken. Het is belangrijk in gedachten te houden dat dit een direct resultaat is van het ontwerp van het systeem (d.w.z. het maximaliseren van de gelijkenis tussen outputs en de dataset waarop de modellen zijn getraind) en dat dergelijke outputs soms onnauwkeurig, onwaarachtig en anderszins misleidend kunnen zijn.

4. Kan ik erop vertrouwen dat de AI mij de waarheid vertelt?

- ChatGPT is niet verbonden met het internet en kan af en toe onjuiste antwoorden geven. Het heeft beperkte kennis van de wereld en de gebeurtenissen na 2021 en kan soms ook schadelijke instructies of bevooroordeelde inhoud produceren.
Wij raden je aan te controleren of de antwoorden van het model juist zijn of niet. Als je vindt dat een antwoord onjuist is, geef dan die feedback via de knop "Duimen omlaag".

5. Wie kan mijn gesprekken bekijken?

- Als onderdeel van het streven naar veilige en verantwoorde AI, bekijkt OPENAI gesprekken om onze systemen te verbeteren en om ervoor te zorgen dat de inhoud voldoet aan ons beleid en de veiligheidseisen.  

6. Kan ik mijn geschiedenis van gesprekken zien? Hoe kan ik een gevoerd gesprek opslaan?

- Gesprekken worden, na inloggen in de linkerkolom opgeslagen. Zo kun je steeds terugpakken op gesprekken in het verleden.

 

Handleidingen en instructies

1. Ga naar https://chat.openai.com en Maak een loginnaam aan dmv je mailadres en kies een veilig wachtwoord.
2. Ga naar de regel onderin en vraag iets aan chatGPT.
3. Bekijk het filmpje voor mogelijkheden om vragen te stellen aan chatGPT.


 


Besturingssysteem

Deze software is geschikt voor iedere moderne browser zoals Chrome,Edge,Safari en Firefox.


Bijzonderheden / voorwaarden voor gebruik

LET OP. chatGPT verzameld gebruikersdata. Wees alert met persoonsgegevens!Reviews

P. Marijnissen | 16 December 2022