Capture

?

Geplaatst door Rudy Jilisen

Geplaatst op 03 July 2019

4 keer gereviewed

Met het nieuwe Capture maken we het je nog makkelijker om screencasts te maken met je eigen device.

https://mymedia.avans.nl/kalturacapture/launch/create

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.Screenshots


Video


Informatie

Met het nieuwe Capture maken we het je nog makkelijker om screencasts te maken met je eigen device. De intuïtieve software is een one-click-solution, met een druk op de knop start je een opname. Hetzelfde geldt voor het uploaden naar MyMedia na afronding van de opname.

 

Capture is software waarmee je je beeldscherm en/of je webcam beeld opneemt. De functionaliteit reikt echter verder dan deze eenvoudige toepassing. Wanneer er bijvoorbeeld een Powerpoint-presentatie wordt opgenomen, worden de slides omgezet in ‘video hoofdstukken’. De tekst binnen de slides is ook doorzoekbaar. De kijker kan hierdoor zoeken naar kernwoorden in de video en meteen navigeren naar de juiste slide, waarbij je kunt kiezen of je enkel wilt kijken naar de presentatie, de presentator of naar beiden tegelijk.

 

Capture is per direct beschikbaar onder het dropdown-menu ‘Add New’, vervolgens kies je voor ‘Capture’. De eerste keer dien je de software te installeren. Voor managed pc’s gaat installatie echter via het windows start menu/all programs/installaties . In het vervolg start ‘Capture’ automatisch op.

 

 


Reviews

A. Verhoeven | 05 July 2023

T. Goijaerts | 23 February 2021

S. Bos | 05 November 2019

R. Jilisen | 03 July 2019