Brightspace

?

Geplaatst door Jan-Willem Cremers

Geplaatst op 22 January 2021

4,594 weergaven

1 keer gereviewed

Het nieuwe Leer Management Systeem (LMS) van Avans!

https://brightspace.avans.nl/d2l/home

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.Screenshots


Video


Informatie

Verdere beschrijving

Brightspace is het nieuwe LMS van Avans en de vervanger van Blackboard. Begin januari 2020 is Avans begonnen met de implementatie van Brightspace, vanaf september 2020 zijn verschillende academies 'live' gegaan met Brightspace, wat wil zeggen dat docenten en studenten vanaf dat moment in Brightspace werken. September 2021 zijn álle academies overgetapt op Brightspace. 

Veelgestelde vragen (FAQ)

- Wanneer stappen wij als academie over? Informeer bij je ICTO-coach wanneer je academie overstapt.

- Kunnen we Blackboard nog gebruiken nadat we op Brightspace zijn overgestapt? In principe niet nee. Blackboard wordt 'uit' gezet. De informatie die op Blackboard staat blijft natuurlijk wel beschikbaar, maar je kunt er niet meer actief in werken met je studenten.

Wordt alles wat ik in Blackboard heb staan automatisch overgezet naar Brightspace? De meeste academies kiezen hier niet voor. De informatie is vaak niet 1:1 over te zetten dus er moet sowieso nog andacht aan besteed worden om de functionaliteiten van Brightspace ook daadwerkelijk te kunnen benutten. Met een schone lei beginnen is daarom aan te raden. Informeer bij je ICTO-coach hoe jullie de overgang binnen de academie organiseren.

- Hoe kan ik leren werken in Brightspace? Alle docenten worden getraind in het gebruik van Brightspace. Hierover zijn of worden met jouw academie afspraen gemaakt om de trainingen (die duren ongeveer 3 uur) in te plannen. Kun je niet wachten en wil je alvast zelf aan de slag? Er is een online training gemaakt voor alle medewerkers die je in eigen tempo kunt doorlopen. Kijk bij 'Handleidingen en instructies' waar je die training kunt vinden. 

 

Training, Handleidingen en instructies

De online Avans Brightspace Training

De vraagbaak Brightspace in Teams

 


Besturingssysteem

Deze software is geschikt voor:

  • Windows
  • iOS
  • MacOS
  • Android

 


Reviews

Ger Saris | 04 June 2021