Articulate

?

Geplaatst door Marcel Zijlmans

Geplaatst op 13 April 2021

0 keer gereviewed

Eenvoudig interactieve e-learning maken voor alle devices.

https://articulate.com/360

Kernapplicatie van Avans. Er is een overeenkomst met Avans. De applicatie wordt door DIF functioneel en technisch beheerd. De applicatie is 'AVG-proof'.Screenshots


Video

Er is nog geen video :(


Informatie

Verdere beschrijving

Met één abonnement heb je toegang tot alle Articulate ontwikkeltools en resources: ·         Rise, ·         Storyline 360, ·         Studio 360, ·         Content Library, ·         Articulate Review, ·         Preso, ·         Peek, ·         Replay 360, ·         Articulate Live.

Rise
Web based. Je kunt op verschillende devices met je Articulate-ID toegang krijgen tot je content. Log je op een andere desktop in? Vergeet dan niet uit te loggen. De modules die je ontwikkelt worden in de Cloud opgeslagen. Deel deze met anderen delen door 'send a copy' van de module te maken. Met name in Rise ontwikkel je gemakkelijk en snel een e-learning module. Gebruikerservaring is niet nodig. De lay-out/ Learning blocks oftewel bouwblokken kunnen bestaan uit multimedia elementen, tekstblokken en beschikbare interacties. Ook toetsen maken en web content en video’s in je modules verwerken is mogelijk. Rise is Full Responsive. Het scherm past zich aan, aan het device waar deze op wordt bekeken.

Storyline 360
Uitgebreide tool met veel ruimte om de module naar wens in te richten. Complexer dan Articulate Rise. Je hebt ervaring of een Articulate Storyline Basic training nodig om de basisvaardigheden tijdens een tweedaagse training aan te leren. Je hebt geen standaard lay-out in zitten zoals in Rise. Je begint dus zelf met het bouwen van een lay-out (slides en triggers). Storyline 360 is een Adaptive tool. De slide grootte is gelijk ongeacht op welk device je deze bekijkt. De content die je aanmaakt sla je als *.story bestanden lokaal op je pc op. Deze bestanden kun je met anderen delen.

Alleen beschikbaar door het programma lokaal te installeren op een Windows computer. Gebruik je een Mac laptop? Download dan het programma Parallels of een vergelijkbare tool. Hiermee installeer je Windows als virtuele machine op je laptop. Articulate biedt hier geen ondersteuning op.

Articulate Studio 360
Tool/plug-in voor PowerPoint om presentaties te bouwen tot e-learning modules: maak eenvoudig je presentatie gebaseerde cursussen voor elke device (adaptief). Vanuit deze tool kun je rechtstreeks Content Library 360-sjablonen en -tekens toevoegen.

Met Presenter 360 kun je audio importeren, opnemen, video's in elk formaat importeren en aanpassen en eenvoudig webobjecten en interactieve inhoud toevoegen aan je dia's. Daarnaast kun je de cursisten toetsen met quizzen en andere activiteiten.
Quizmaker 360 maakt het eenvoudig om elk type assessment te maken. Binnen enkele minuten scenario's voor besluitvorming, activiteiten slepen en neerzetten, quizzen, enquêtes en meer.
Engage: Voor het invoegen van interacties.

Content Library
Geeft je toegang tot ruim zeven miljoen templates en illustraties van professionele ontwerpers. De illustraties en templates zijn rechtenvrij. Daarnaast kun je kiezen uit een combinatie van 100.000 fotografische en geïllustreerde karakters met verschillende expressies en poses.

Review
Tool waarmee je revisoren via de mail uitnodigt om feedback te geven op je ontwikkelde content. Hiervoor gebruik je de share optie om een link te genereren naar je cursus. Dit is met een wachtwoord te beveiligen. Elke beoordelaar heeft de mogelijkheid om commentaar te geven. Een Articulate- ID is geen vereiste. Je moet alleen je e-mailadres invoeren.

Peek
Tool waarmee je schermopnamen maakt om toe te voegen aan je Rise 360 cursus.
Op de webpagina Articulate downloads vind je de laatste versies van bovenstaande tools.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijzonderheden / voorwaarden voor gebruik

  • Er dienen licenties aangeschaft te worden voor het gebruik van Articulate. Neem hiervoor contact op met José Roek.
    Mail naar José Roek.

Functioneel beheerder

Het functioneel beheer wordt uitgevoerd door:
LIC / Josée Roek [LIC] en Marcel Zijlmans [LIC]  Mail naar Articulate LIC


Reviews

Er zijn nog geen reviews :(