Om ervoor te zorgen dat niet iedere keer het wiel opnieuw wordt uitgevonden, maken we als ICTO keuzes voor de gebruikers. Er zijn namelijk vele mogelijkheden om in een digitale omgeving samen te werken, te brainstormen en dit te visualiseren. Om ervoor te zorgen dat niet iedere docent (maar ook student) het zelf gaat ontdekken, worden hierin keuzes gemaakt.
Binnen ORM Den Bosch hebben we de keuze gemaakt om Miro te gebruiken. Een prettig werkende programma, zowel webbased als in een app te gebruiken. Zoals bij de verschillende tools die er bestaan, heeft elke tool voor- en nadelen, maar daar gaat het in dit stuk niet om.
Bij ORM hebben we de keuze gemaakt om met Miro aan de slag te gaan.
De eerste stap die hierin gemaakt is, is het laten zien in team meetings wat ermee mogelijk is en docenten het te laten gebruiken in een werkvorm. Hiermee zijn de docenten getriggerd en vanuit hier kwam de vraag tot meer informatie hierover.
Stap twee was het aanbieden van een workshop voor geïnteresseerde. Een groep van ongeveer 8 docenten hebben hieraan meegedaan en door ze zelf met opdrachten aan de slag te laten gaan, ervaren wat er mogelijk is met Miro.
De derde stap is het opvolgen van de docenten vanuit de workshop. Vanuit hier zien we dat een aantal docenten Miro is gaan gebruiken als onderdeel van de digitale werkvormen en hiermee ook andere docenten, maar ook studenten geënthousiasmeerd hebben in het gebruik. Door ook het gebruik van Miro te stimuleren in een bepaald aantal werkvormen, valt op dat studenten makkelijker visualisaties creëren. hieronder een voorbeeld van een Business Model Canvas uit de P-fase.