Geplaatst door Elfi Scheffers

Dit praktijkvoorbeeld is gepubliceerd op 10 March 2021


Ter voorbereiding op het vinden van een geschikte stageplek krijgen de TBK studenten het vak Solliciteren. Tijdens dit vak leren ze hoe ze een professionele sollicitatiebrief en C.V. kunnen opstellen. Ook gaan ze tijdens een workshop met HRM studenten aan de slag met het voeren van een sollicitatiegesprek.  Als voorbereidende opdracht voor de workshop vragen we de studenten om een filmpje van max 1.5 minuut op te nemen over de STARR methodiek; een methodiek waarmee studenten hun vaardigheden en competenties onderbouwen met concrete voorbeelden.

Als platform voor deze filmpjes is de tool Flipgrid gebruikt. Hierdoor kunnen studenten gemakkelijk via een link de opdracht lezen en het filmpje opnemen. Ook kunnen zij de filmpjes van andere studenten bekijken en daar feedback op geven. Flipgrid werkt erg intuïtief en gebruiksvriendelijk. Als docent kun je gemakkelijk alle filmpjes bekijken, ze verwijderen, downloaden of in een mixtape (verzameling van filmpjes die je goed vindt) zetten. Ook is het gemakkelijk om verschillende “Groups” aan te maken voor verschillende opdrachten of verschillende klassen.

We werden aangenaam verrast door de bereidheid en het gemak van studenten waarmee ze filmpjes opnemen. Daar kunnen wij als docenten misschien nog wel wat van leren 😉.Gerelateerde tools